TVA la plata dupa incasare?

Initiativa legislativa semnata de 9 parlamentari de la PDL, UDMR, PSD si PNL pentru reglementarea platii TVA este a doua pe acest subiect care a fost adoptata de Senat, dupa ce saptamana trecuta a fost votata propunerea unor senatori PDL ca plata TVA sa se faca de catre persoanele juridice in termen de 30 de zile de la data incasarii facturilor.

Din partea Guvernului, secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Gratiela Iordache, a sustinut ca Executivul nu sustine propunerea pentru ca are un „impact bugetar puternic negativ” si, in plus, presupune dificultati de administrare. Iordache a admis ca in unele tarile europene exista aceasta prevedere, dar se refera doar la anumite categorii de agenti economic.

Din partea PNL, Dan Radu Rusanu a sustinut ca, prin prevederile in vigoare ale Codului Fiscal, statul roman „muta presiunea crizei” pe agentii economici. El a adaugat ca efortul pe care trebuie sa-l faca Ministerul Finanselor pentru punerea in aplicare a masurii de incasare a TVA la achitarea facturii este „intr-adevar mare”, dar a apreciat ca trebuie facut. „Noi sustinem achitarea TVA la incasarea facturii pentru a degreva agentii economici”, a subliniat el.

La randul sau, senatorul PNL Varujan Vosganian a precizat ca, in virtutea faptului ca seful FMI Dominique Strauss-Kahn a vorbit la Bucuresti despre necesitatea unor „stimulente fiscale pentru relansarea economica”, propunerea legislativa trebuie adoptata, chiar cu rezerva unor eventuale modificari si completari la Camera Deputatilor, pentru o buna punere in aplicare sau eventual pentru reducerea masurii la anumite categorii de agenti economici.

In final, raportul de respingere nu a fost aprobat de plen, iar initiativa a fost adoptata cu 49 de voturi pentru, 9 abtineri si 29 impotriva. Proiectul merge la Camera Deputatilor, care este decizionala pe aceasta propunere.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s