un partener real pentru turismul bucurestean

In cadrul sedintei CGMB din 31.05.2010 s-a discutat proiectul de hotarare privind taxele si impozitele locale aplicabile pe raza Municipiului Bucuresti pentru anul 2011.

Cu aceasta ocazie, Comisia de Turism a PNL Bucuresti, prin intermediul Presedintelui comisiei, domnul Laurentiu Bude si a Consilierului General din partea PNL, domnul Cornel Poterasu, a propus un amendament privind reducerea taxei hoteliere motivat prin:

> In contextul crizei economice, indicii privind sosirile, innoptarile si cel de utilizare neta a locurilor de cazare din Bucuresti sunt pe un trend descendent atat fata de perioada corespunzatoare din 2009 cat si fata de perioada anterioara (T1 2010 fata de T4 2009). (sursa: INS)

> Din cauza crizei economice majoritatea IMM-urilor din Romania se confrunta cu dificultati financiare. Acestea au scazut bugetele de marketing, deplasari si participari la targuri si expozitii. Prin acest amendament, PNL, consecvent politicii de favorizare a mediului antreprenorial, ajuta bugetele IMM-urilor din toata tara, care doresc sa participle la targuri si expozitii in Bucuresti, prin diminuarea cheltuielilor de cazare.

> Sumele obtinute de PMB si de primariile de sector in perioada 2006-2009 din taxa hoteliera nu se regasesc in activitati de promovare, infochioscuri, indicatoare de orientare turistica in Bucuresti. De asemenea prezenta hartii Bucurestiului este extreme de slaba.

> Orase importante precum Budapesta, Munchen sau Florenta au eliminat sau redus  taxa locala pe serviciile turistice in aceasta perioada de criza economica.

Amendamentul propunea reducerea nivelului taxei de la nivelul actual de 3% la nivelul minim, prevazut de Codul Fiscal, de 0,5% aplicat tarifului de cazare din structurile de primire turistica.

Prin efortul consilierilor generali PNL in comisia de buget a PMB si in plen, amendamentul a fost adoptat, nivelul taxei devenind 0,5%.

La finele dezbaterilor, proiectul de hotarare a fost supus la vot in intregime si a cazut, nefiind adoptat. In aceasta situatie, conform normelor metodologice de aplicare ale Art. 278 din Codul Fiscal privind Taxa Hoteliera: „Neadoptarea hotararii pana la 31 mai a fiecarui an fiscal corespunde optiunii autoritatii deliberative de a nu institui taxa hoteliera pentru anul fiscal urmator.”

Astfel, intreprinzatorii privati din turismul bucurestean, sunt scutiti de un efort financiar inutil si impovarator de circa 2,5 milioane Euro.

Prin aceasta actiune, PNL demonstreaza inca o data ca este singura optiune reala de dreapta, prin sprijinul fata de mediul privat si atitudinea favorabila reducerii fiscalitatii, ca masura reala de relansare economica si iesire din criza.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s