taxa hotelieră pentru anul 2012 în Municipiul București

Poziția Comisiei de Turism PNL față de intenția de reintroducerea taxei hoteliere pentru anul 2012 în Municipiul București

În conformitate cu Legea nr 571/2003, Codul Fiscal modificat, până la data de 31 mai 2011, Consiliile Locale trebuie să stabilească nivelul taxelor locale pentru anul 2012.

În acest sens Comisia de Turism a PNL București mandatează pe dl Cornel Poterașu, consilier PNL în cadrul CGMB, să susțină următoarea poziție:

“Taxa hotelieră nu se aplică în Municipiul București pentru anul 2012”.

Motivațiile care stau la baza poziției Comisiei de Turism PNL sunt următoarele:

                        PNL rămâne consecvent cu poziția sa privind reducerea fiscalității în România. În cazul de față reintroducerea taxei hoteliere va duce la scăderea competitivității prețurilor pentru serviciile turistice din București.

                        În T1 2011 s-a realizat un reviriment al sosirilor în București, datorat turiștilor străini. Această creștere s-a realizat la nivelul lunilor ianuarie, februarie și mai puțin în martie și aprilie, fapt ce dovedește că trendul încă nu este clar și sustenabil.

                        Din cauza crizei economice majoritatea IMM-urilor din România se confruntă cu dificultăți financiare. Acestea au scazut bugetele de marketing, deplasări și participări la târguri și expoziții. Prin această poziție, PNL – consecvent politicii de favorizare a mediului antreprenorial – dorește să ajute IMM-urilor din toată țara ce doresc să participe la târguri și expoziții în București, prin diminuarea cheltuielilor de cazare.

                        Sumele obținute de PMB și de primăriile de sector în perioada 2006-2010 din taxa hotelieră nu se regăsesc în activități de promovare, infochioșcuri, indicatoare de orientare turistică în București. Proiectele “Bucharest City Card” și “Bus Turistic” nu au fost implementate.

                        Introducerea taxei hoteliere în Roma la 01.01.2011 a generat nemulțumiri atât în cazul operatorilor locali cât și în media britanică (sursa: Il Sole 24 ore – 05.01.2011). Menționăm că Roma este singurul oraș din Italia unde se plătește taxa hotelieră.

17.05.2011

Comisia de Turism PNL București

Președinte Laurențiu Bude

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s