O nouă Românie Rurală pentru tineri

Lansat ca o nouă fumigenă destinată să mascheze impotența administrativă și corupția guvernării portocalii, proiectul de reorganizare administrativ-teritorială a României dovedește încă o dată incapacitatea președintelui Băsescu de a înțelege ce se întâmplă în România reală. Acea Românie care, în urmă cu doar câțiva ani, era ”poporul la care ne întoarcem” este acum ”o adunătură de leneși” care nu înțelege viziunea mărețului conducător.

Grăbiți să răspundă la semnul lansat de președintele țării, guvernul și majoritatea forțată din Parlamentul României se pregătesc să arunce țara într-un haos administrativ și organizatoric. Singura motivație pentru acest proiect este de ordin electoral, șansa lor de a rămâne la putere în 2012 fiind legată, inevitabil, de aruncarea României în haos.

Câteva sute de aleși locali liberali, membri ai TNL, au fost prezenți astăzi la lansarea Viziunii Uniunii Social Liberale pentru Administrația Publică și Dezvoltarea Regională. Tinerii liberali au avut ocazia să ia parte la prezentarea primului program coerent privind administrația publică, bazat pe nevoile reale ale României și ale românilor.

Noi, tinerii liberali, considerăm că unul dintre pilonii reformei administrației publice din România este planul de relansare și transformare a României Rurale, în care trăiesc mai bine de jumătate dintre cetățeni, într-un mediu atractiv pentru tineri. Credem cu tărie că revenirea tinerilor într-un mediu rural care să-i atragă și să-i motiveze este una dintre marile șanse pe care România nu are voie să le rateze.

Fideli crezului nostru, lansăm astăzi un program național major denumit ”TNL în mediul rural”. Inițiativă unică în mediul politic românesc, proiectul nostru își propune să abordeze într-un mod pragmatic și realist, problemele tinerilor din mediul rural. Nesiguranța, sărăcia și lipsa de speranță cu care se confruntă astăzi această importantă componentă a societății românești trebuie să dispară. Nu prin vorbe sau acțiuni visate peste noapte de un președinte rupt de realitate, ci prin politici publice coerente și viabile.

În scurt timp, programul ”TNL în mediul rural”, se va concretiza într-o serie de proiecte, menite să reducă decalajul semnificativ existent în România între mediul rural și cel urban. Suntem pregătiți să demonstrăm că România Rurală are viitor și că acesta poate fi așa cum ni-l dorim.

București, 11 iunie 2011

Biroul Permanent Național al Tineretului Național Liberal

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s