“PNL are grijă de sănătatea ta” şi în Sectorul 4

Proiectul naţional de informare şi prevenţie “PNL are grijă de sănătatea ta”, lansat de către Organizaţia Femeilor Liberale, îşi incepe activitatea şi pe raza sectorului 4 din capitală.

În perioada 19 – 28 septembrie a.c., femeile liberale din sectorul 4, cu ajutorul cadrelor medicale specializate, vor asigura măsuratori gratuite ale tensiunii arteriale şi glicemiei, la toate cele trei corturi amplasate la: staţia de metrou Piata Sudului, intrarea în Parcul Tineretului şi Staţia de metrou Apărătorii Patriei.

După măsurători, cetăţenii vor obţine informaţii despre rezultatele personale de tensiune şi glicemie constatate de către personalul medical, iar cei care au depăşit limitele admise ale valorilor măsurate vor fi îndrumaţi spre cabinete medicale şi li se vor oferi informaţii în ce priveşte riscul la care se expun dacă nu consultă un medic de specialitate.

Potrivit proiectului OFL, cetăţenii vor primi şi un chestionar în care sunt întrebaţi dacă doresc reluarea programului setul de analize gratuite, instituit în timpul guvernării liberale, realizarea gratuită a testului anual Papanicolau pentru femeile peste 45 de ani, dacă apreciază că este necesară adoptarea Legii prevenţiei în sănătate, dacă susţin înfiinţarea Caselor de Asigurări de sănătate private, dacă un consult stomatologic annual gratuit ar fi binevenit,  precum şi efectuarea gratuită a mamografiilor anuale pentru femeile peste 30 de ani, introducerea în programa şcolară a orelor dedicate prevenirii îmbolnăvirii şi a unor teme de educaţie sexuală, în scopul prevenirii bolilor cu transmitere sexuală şi evitării sarcinilor nedorite. De asemenea, cetăţenii sunt întrebaţi dacă li se pare oportună introducerea unor stimulente salariale pentru medicii care lucrează în mediul rural şi pentru cei din cabinetele de medicină şcolară, astfel încât aceste locuri de muncă să devină mai atractive, iar situația din sistem să se stabilizeze.

Scopul campaniei este conştientizarea rolului important al prevenţiei în menţinerea sănătăţii populaţiei. OFL consideră că sănătatea trebuie să fie un domeniu prioritar pe plan naţional, căruia trebuie să i se acorde importanţa cuvenită. Femeile liberale apreciază faptul că Guvernul aflat în funcţie a eşuat complet în ceea ce privește politicile de sănătate pe care le aplică, având în vedere că tot mai mulţi cetăţeni au probleme foarte grave la care sistemul public de sănătate nu face faţă.

Mai multe detalii despre amplasarea corturilor, precum şi alte informaţii  legate de derularea acestui proiect găsiţi pe site-ul: www.oflromania.ro

 

19 septembrie 2011               Biroul de presă PNL Sector 4

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s