Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere

Organizaţia de tineret a PNL Sector 4, în parteneriat cu Asociaţia Victimelor Accidentelor Rutiere, AsVAR, va susţine o ceremonie de comemorare a victimelor accidentelor rutiere, eveniment ce va avea loc duminică, 20 noiembrie a.c. în Parcul Tineretului (Intrarea B-dul Tineretului) începând cu orele 16:00.

Ceremonia va fi marcată de lansarea a sute de lampioane zburătoare care vor simboliza ridicarea la cer a sufletelor celor pierduţi în tragice accidente rutiere.

Manifestarea va fi precedată de simulări de intervenţie rapidă, efectuate de către un echipaj de descarcerare al pompierilor militari şi un echipaj de prim ajutor SMURD. Aceste activităţi, precum şi distribuţia de materiale informative sunt parte a unei campanii de educare şi prevenire a accidentelor grave de circulaţie derulate în principal la nivelul sectorului 4 dar şi la nivelul întregii capitale.

Campania TNL Sector 4 este realizată cu sprijinul: Asociaţia Victimelor Accidentelor Rutiere (AsVAR), PNL Sector 4, CSL Sector 4, CEL Sector 4, Centrul de Consultanţă a Victimelor Rutiere  (CCVR), Asociaţia Bate Saua, Clubul Vehiculelor de Epoca.

Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere este o iniţiativă a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), prin care se doreşte atragerea atenţiei populaţiei asupra acestei probleme sociale majore, precum şi a consecinţelor şi costurile asociate ei. În fiecare an îşi pierd viaţa pe drumurile lumii circa 1,3 milioane de oameni şi până la 50 de milioane sunt traumatizaţi cu consecinţe severe pentru sănătate.

În România, doar în anul 2010 au avut loc 9925 evenimente rutiere grave, soldate cu 2377 de morţi şi 8477 de răniţi grav. Principalele trei cauze de producere a acestor accidente rutiere fiind: traversarea neregulamentară, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi viteza excesivă. 939 dintre aceste accidente au avut loc doar în capitală, soldându-se cu 110 morţi şi 892 de răniţi grav.

În primele 9 luni ale acestui an, în Municipiul Bucureşti au avut loc 659 de accidente rutiere grave, soldate cu 59 de persoane decedate şi 653 de persoane rănite grav, cele mai multe accidente fiind produse din vina conducătorilor de autovehicule.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s